home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Vurdering af samfundets organiske ressourcer og mængden af næringsstoffer der kan recirkuleres til økologisk jordbrug.

Magid, Magid and Petersen, Claus (2023) Vurdering af samfundets organiske ressourcer og mængden af næringsstoffer der kan recirkuleres til økologisk jordbrug. Jakob Magid. Plant and Environmental Sciences University of Copenhagen, Denmark.

[thumbnail of Notat - Vurdering af samfundets organiske ressourcer og mængden af næringsstoffer der kan recirkuleres til økologisk jordbrug copy.pdf] PDF - Published Version - Danish/Dansk
298kB


Summary

I det igangværende projekt ’ Nutrient recycling for soil fertility and improved organic livelihood’ (Fertihood) er det besluttet at lave en detaljeret oversigt over relevante affaldsstrømme til rådighed for at øge næringsstofforsyningen i økologisk landbrug, herunder mulighederne for at anvende disse ressourcer. På baggrund af denne ’Kortlægning af mængden af organisk affald og restprodukter til gødningsformål’ er der lavet en screening af hvilke af disse ressourcer der pt er lovlige at anvende i økologisk jordbrug. Efterfølgende er der oprettet en ekspertgruppe, som har vurderet hvor stor en andel af disse der forventeligt vil kunne tilgå økologiske bedrifter, ud fra et skøn om en relativt større betalingsevne, baseret på den nytteværdi de vil kunne have for økologiske landmænd. Desuden har ekspertgruppen vurderet hvilke af de ikke lovlige ressourcer, der i en lidt fjernere fremtid vil kunne lovliggøres, samt andelen af disse der vil tilgå økologisk jordbrug. Det forudsættes at EU-lovgivningen i de kommende år vil udvikle sig til fordel for større grad af recirkulering fra det omgivende samfund til økologisk jordbrug. Usikkerheder forbundet med datakvalitet og vurderingsmetoden beskrives nærmere. I det videre forløb overleveres data til Fertihood projektet, hvor Økologisk Innovations center skal stå for at vurdere hvordan de skønnede organiske ressourcer bedst muligt kan anvendes i fremtidig økologisk produktion.


EPrint Type:Report
Keywords:Societal waste
Agrovoc keywords:
Language
Value
URI
English
recycling
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_6478
English
waste utilization
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_16202
English
organic agriculture
http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_15911
Subjects: Soil > Nutrient turnover
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 6 > Fertihood
Deposited By: Magid, Assoc. Prof. Jakob
ID Code:45232
Deposited On:19 Jan 2023 08:12
Last Modified:19 Jan 2023 08:12
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics