home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologisk landbruk "mellom bakkar og berg"

Solemdal, Liv and Ebbesvik, Martha (2015) Økologisk landbruk "mellom bakkar og berg". Landbrukstidende, 2015 (1), pp. 18-19.

[thumbnail of Tingvoll gard_ Solemdal_ Ebbesvik_ Landbrukstidende.pdf] PDF - Submitted Version - Norwegian/Norsk
182kB


Summary

Ut fra ei tidsrekke på over 20 år, er det ikke store endringer i engavlinger etter omlegging til økologisk drift ved Tingvoll gard. Avlinga varierer og det er interessant å følge med om avlingsnivået ved første og andre slått fortsatt vil ha en svak nedadgående trend, eller om det har stabilisert seg i forhold dagens driftsopplegg og slåtteregime. I tillegg til å analysere innholdet av næringsstoffer i jorda er det viktig å sørge for at kløveren trives, at det ikke blir for mye ugras og at enga fornyes ofte nok for å opprettholde avlingsnivået.
Tallmaterialet fra Tingvoll gard dokumenterer en god ressursutnytting regnet ut fra næringsbalanse per daa og nitrogen-effektivitet. Disse parametrene peker likevel mot et større overskudd av næringsstoffer de siste åra, noe som skyldes en høyere andel innkjøpt fôr.
Dagens forpaktere på Tingvoll gard ønsker å være mer selvforsynt med fôr enn hva som har vært tilfelle de siste åra. Utfordringen blir å opprettholde økonomi og en høy melkeproduksjon på redusert andel innkjøpt fôr.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:engavlinger, næringsbalanse, ressursutnytting
Subjects: Crop husbandry > Production systems > Pasture and forage crops
Crop husbandry > Production systems
Farming Systems > Farm nutrient management
Research affiliation: Norway > Bioforsk - Norwegian Institute for Agriculture and Environmental Research > Bioforsk Organic Food and Farming Division
Norway > NORSØK - Norwegian Centre for Organic Agriculture
Deposited By: Ebbesvik, Martha
ID Code:34756
Deposited On:01 Mar 2019 12:34
Last Modified:01 Mar 2019 12:34
Document Language:Norwegian/Norsk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics