home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

EGE BÖLGESİ KOŞULLARINDA ORGANİK HAYVAN YEMİ ÜRETİMİNDE FARKLI MÜNAVEBE SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI

{Tool} EGE BÖLGESİ KOŞULLARINDA ORGANİK HAYVAN YEMİ ÜRETİMİNDE FARKLI MÜNAVEBE SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI. Creator(s): Erdal, Ulfet; Candan, Nuri; Gürün, Bülent; Özçelik, Şener; Eremir, İlkay; Hanoğlu, Hülya; Yaşa, İhsan; Haliki, Alev; Özelçam, Hülya; çelen, Ahmet Esen and Altınbaş, Metin. Issuing Organisation(s): ULUSLARARASI TARIMSAL ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ. (2020)

[thumbnail of organik yem liflet.pptx] Microsoft PowerPoint - Published Version - Turkish/Türkiye
7MB


Summary

This project was carried out with the aim of determining an alternation system suitable for the sustainability of organic agriculture, which does not contain mycotoxin, which is one of the most important quality criteria, with high feed nutrient content, low cost in organic feed production in Aegean Region Conditions. It is aimed to have results that can be transferred to practice by benefiting from the project results while producing organic feed for our farmers.


EPrint Type:Practice tool
What problem does the tool address?:Üreticileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır
What solution does the tool offer?:Denemenin başladığı döneme ait toprak analiz sonuçları ile denemenin bittiği yılda alınan topraklar karşılaştırıldığında, makro ve mikro element miktarlarında iyileşme ve yaprak analiz sonuçlarında eksikliklerin yeterli seviyelere çıkış sağladığı tespit edilmiştir Bütün yıllar incelendiğinde organik olarak yetiştirilen hayvan yemlerinde maliyet açısından en karlı yem bitkileri kombinasyonu üçgül ve silajlık mısır olarak saptanmıştır. Bu münavebeye ait yem ham maddesinde mikotoksin açısından da bir sorun yaşanmamıştır. Projeden elde edilen sonuçlarla, organik yem bitkisi üreticisine, zengin içerikli, yüksek kaliteli yem çeşitleri ve kendi içinde sürekli bir münavebe döngüsüyle en ucuz maliyetli üretim sistemi önerilmektedir.
Country:Turkey
Type of Practice Tool:Leaflets & guidelines
Theme:Soil quality and fertility, Nutrient management
Subjects: Animal husbandry > Feeding and growth
Farming Systems > Farm nutrient management
Research affiliation: Turkey > Turkey National Organic Agriculture Research Institutes (TAGEM)
Turkey
Deposited By: VURAL, Dr. Aysen ALAY
ID Code:38764
Deposited On:30 Dec 2020 17:00
Last Modified:15 Mar 2023 08:25
Document Language:Turkish/Türkiye
Status:Published

Repository Staff Only: item control page