home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Over visies en nieuwe wegen : casestudies van organisatievormen in de biologische veredeling en zaadproductie

Jongerden, J.; Almekinders, C. and Ruivenkamp, G. (2002) Over visies en nieuwe wegen : casestudies van organisatievormen in de biologische veredeling en zaadproductie. Rapport / Wetenschapswinkel Wageningen UR nr. 182. Wetenschapswinkel Wageningen UR, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1662021


Summary

Onderscheid tussen het biologisch dynamisch circuit en het biologisch klassieke circuit. Het begrip circuit is gebruikt om de samenhang van de initiatieven te verduidelijken. We komen tot de conclusie dat de sociale organisatie van veredelingsactiviteiten, de toegepaste en afgewezen technologieën, en de financiële en juridische constructies samenhang vertonen. De samenhang is voor de twee circuits verschillend. Dit verschil hangt samen met verschil in visies van veredelaars, zaaizaadproducenten en financiers binnen de initiatieven en de daaruitvolgende keuzes ten aanzien van de financiering en toe te passen technologieën.


EPrint Type:Report
Keywords:plantenveredelingsmethoden (nl), plant breeding methods (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), bedrijfskunde (nl), business administration (en), 217-A Management, bedrijfskunde, organisatiekunde (algemeen) (nl), 217-A Management studies, Business Administration, Organizational Science (General) (en), 502-F-2 Plantenvermeerdering (nl), 502-F-2 Plant Propagation (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/37412
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49831
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page