home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Op weg naar biologische fokkerij : biologische boer zou kunstmatige fokkerij liever uitsluiten

Nauta, W. (2003) Op weg naar biologische fokkerij : biologische boer zou kunstmatige fokkerij liever uitsluiten. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2003, 23 (7/8), 10 - 11.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1690627


Summary

In het visieproject ´Biologisch fokken, een weg te gaan´ verkende het LBI de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een biologische fokkerij. De meeste biologische rundvee-, varkens- en kippenhouders willen hier naar toe. De drie centrale vragen in mogelijke fokkerijscenario´s zijn: (1) het uitsluiten van kunstmatige voortplanting; (2) de keuze voor een fokkerij op basis van een gesloten biologisch systeem; (3) de keuze voor een bedrijfseigen of regio-aanpak van de fokkerij. Op verschillende punten werkt het LBI aan een verdere uitwerking van de biologische fokkerij, o.a. door een lijst van ET(embryotransplantatie)-vrije stieren, een cursus familiefokkerij, en stimulering van het aanbod van biologische KI-stieren


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), dierveredeling (nl), animal breeding (en), fokkerijmethoden (nl), animal breeding methods (en), veredelingsmethoden (nl), breeding methods (en), voortplanting (nl), reproduction (en), verbetering van de veestapel (nl), herd improvement (en), 604-B Fokmethoden en voortplanting (nl), 604-B Animal Breeding Methods and Reproduction (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/110898
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49731
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page