home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Eindverslag project: ‘de bewuste overstap naar de biologische fruitteelt' : periode van uitvoering: 2000-2002

Fruittuin Wielewaal, P. (2003) Eindverslag project: ‘de bewuste overstap naar de biologische fruitteelt' : periode van uitvoering: 2000-2002. DLV Plant, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1700857


Summary

Er zijn een aantal teelttechnische en markttechnische redenen waarom niet iedere fruitteler de overstap gelijk zal maken. Uit het project blijkt dat er meer onderzoek nodig is naar organische bemesting, de werking, mogelijkheden en tijdstippen waarop het gegeven moet worden. Hiervoor is langdurig en wetenschappelijk verantwoord onderzoek nodig. Tevens is meer kennis nodig van een biologische vorm van grondontsmetting voor de fruitteelt op zandgrond. Niet alleen de biologische teelt is hiermee gebaat, maar ook de reguliere teelt. Grondontsmettingsmiddelen zullen op de lange duur verdwijnen. Voortzetting van de demo’s bodemmoeheid op Philips Fruittuin Wielewaal vindt plaats in het project alternatieve grondontsmetting dat nog twee jaar zal lopen. De middelenproblematiek speelt last but not least ook in de biologische teelt een rol


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), fruitteelt (nl), fruit growing (en), zandgronden (nl), sandy soils (en), nederland (nl), netherlands (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 502-C-2 Fruitteelt (nl), 502-C-2 Fruit Growing (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115332
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49686
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page