home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ecologische kwaliteit van de bodem

Breure, A.M.; Rutgers, M.; Bloem, J.; Brussaard, L.; Didden, W.; Jagers Op Akkerhuis, G.; Mulder, Ch.; Schouten, A.J. and Wijnen, H.J. Van (2003) Ecologische kwaliteit van de bodem. RIVM rapport 607604005 / 2003.. RIVM, Bilthoven, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1709958


Summary

In dit rapport wordt beschreven wat ecologische kwaliteit van bodem is, en op welke wijze deze gekwantificeerd kan worden. In bodem vinden een groot aantal processen plaats, die van belang zijn voor de mens (nutsfuncties), omdat ze bijdragen aan bijvoorbeeld de voedselvoorziening, het type en de kwaliteit van de natuur en de levering van schoon grondwater (voor de productie van drinkwater). Bodemorganismen spelen een belangrijke rol in die processen. Bij een duurzaam gebruik van de bodem ishetvan belang, om de bodemorganismen zodanig te gebruiken en te beheren, dat deze processen ook voor de toekomst gewaarborgd zijn. Hierbij moet ook de mogelijkheid beschikbaar blijven om het bodemgebruik te veranderen. Ter onderbouwing van het duurzaamheidsbeleid van de bodem wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een bodembiologische indicator (BoBI) voor gebruik op nationale schaal. Daarvoor worden ecologische gegevens over de soortdiversiteit, het aantal organismen per soort en deactiviteitvan de organismen verzameld


EPrint Type:Report
Keywords:bodembiologie (nl), soil biology (en), biologische bodemactiviteit (nl), biological activity in soil (en), landgebruik (nl), land use (en), duurzaamheid (sustainability) (nl), sustainability (en), grondbewerking (nl), tillage (en), bodemkwaliteit (nl), soil quality (en), 408-I Bodembiologie (nl), 408-I Soil Biology (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/26934
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49629
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page