home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologische vleeskuikenhouderij = Organic broiler husbandry

Rodenburg, T.B. and Harn, J. Van (2004) Biologische vleeskuikenhouderij = Organic broiler husbandry. PraktijkRapport. Pluimvee 11. Animal Sciences Group, Praktijkonderzoek, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1718249


Summary

Het doel van het onderzoek was om de beschikbare kennis over biologische vleeskuikenhouderij te bundelen en, samen met de biologische vleeskuikenhouders, eventuele knelpunten te signaleren. Hierbij is er aandacht voor de volgende vragen: 1. Wat is het ideale management op het gebied van gezondheid, voedselveiligheid (salmonella en campylobacter) en voeding? 2. Wat is de ideale inrichting van de stal en uitloop: welke elementen zijn hierbij van belang, welke opstelling is gewenst, hoe moet de uitloop eruit zien, in hoeverre maken de dieren gebruik van de ruimte (hoeveel oppervlak is nodig)? 3. Wat is het ideale type dier: (langzame) groei, aangepast aan biologische omstandigheden, productkwaliteit? Om deze vragen te beantwoorden is in 2003 kennis verzameld over de biologische vleeskuikenhouderij door een enquête, een deskstudie en een studiereis


EPrint Type:Report
Keywords:vleeskuikens (nl), broilers (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 608-G Pluimvee (nl), 608-G Poultry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/43467
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49549
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page