home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ontwerp van familiestalsystemen voor de biologische varkenshouderij

Aarnink, A.J.A.; Houwers, H.W.J.; Eijck, I.A.J.M.; Borgsteede, F.H.M.; Roelofs, P.F.M.M. and Altena, H. (2004) Ontwerp van familiestalsystemen voor de biologische varkenshouderij. Rapport / Agrotechnology & Food Innovations 085.. Agtrotechnology & Food Innovations, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1724569


Summary

De doelstelling van dit project was om in een multidisciplinaire werkgroep te komen tot innovatieve ontwerpen van biologische varkensstallen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, milieu, management, arbeid en economie. Uitgangspunt voor deze ontwerpen was het familiestalconcept zoals beschreven door Stolba en Woodgush (1984). Deze onderzoekers hebben op basis van het natuurlijk gedrag van varkens een stalsysteem ontworpen waarbinnen de dieren hun repertoire aan natuurlijke gedragingen kunnen uitvoeren. Drie varianten van het familiestalconcept uitgewerkt, de Vechtdal-stal, de Bloem-stal en de Commune-stal. De conclusie is dat het familiestalconcept een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het welzijn van varkens, aangezien het varkens de mogelijkheid biedt om hun natuurlijk gedrag uit te voeren. Kritische succesfactoren voor implementatie van het familiestalconcept worden genoemd


EPrint Type:Report
Keywords:varkensstallen (nl), pig housing (en), ontwerp (nl), design (en), bouwconstructie (nl), building construction (en), dierenwelzijn (nl), animal welfare (en), varkenshouderij (nl), pig farming (en), arbeidseconomie (nl), labour economics (en), 302-B Landbouwbedrijfsgebouwen en landbouwinstallaties (nl), 302-B Farm Buildings and Installations (en), 603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren (nl), 603-C Animal Housing, Management and Care (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/31279
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49505
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page