home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stimulering milieuprestaties bij de verwerking van biologische producten

Ingelaat, F. and Arendse, W. (2002) Stimulering milieuprestaties bij de verwerking van biologische producten. Rapport / EC-LNV nr. 2002/104. Expertisecentrum LNV, Ede , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1729541


Summary

De milieuwinst bij de biologische productie ligt vooral bij de primaire producent. Consumenten die milieuvriendelijke productie belangrijk vinden, mogen echter ook verwachten dat bedrijven bij de verwerking en verpakking van producten kiezen voor de meest milieuvriendelijke oplossing. Hoewel er voorbeelden zijn van bedrijven die blijven zoeken naar de meest milieuvriendelijke oplossingen, is er onvoldoende inzicht in de actuele en potentiële milieuprestaties van verwerkers van biologische producten. Aan een aantal verwerkers en enkele vertegenwoordigers van de sector is de vraag voorgelegd hoe de situatie bij hun organisatie is en welke mogelijkheden zij zien voor de verbetering van de milieuprestaties in de toekomst. In dit rapport staan de verslagen van de gesprekken en is ingegaan op de ambities van de verwerkende sector.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), verwerking (nl), processing (en), bewerkte producten (nl), processed products (en), milieubeheer (nl), environmental management (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 305-A Voedselproducten (algemeen) (nl), 305-A Food Products (General) (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/144409
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49472
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page