home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stimulering van de biologische landbouw : rapportage deelonderzoek Verkenning maatregelen ter stimulering van de biologische sector via het primaire gedeelte van de sector in het kader van de nieuwe nota biologische landbouw 2005-2007

Meijer, L. and Janssen, T. (2004) Stimulering van de biologische landbouw : rapportage deelonderzoek Verkenning maatregelen ter stimulering van de biologische sector via het primaire gedeelte van de sector in het kader van de nieuwe nota biologische landbouw 2005-2007. Rapport / EC-LNV nr. 2004/309. Expertisecentrum LNV, Ede, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1729734


Summary

Om meer boeren geïnteresseerd te krijgen in een omschakeling van gangbare naar biologische productie zijn twee zaken van het grootste belang: voldoende marktperspectief en een goede stimulering van de sector. Dit onderzoek is voornamelijk gericht op stimulering van de primaire sector. Er is een inventarisatie gemaakt van subsidies in andere Europese landen binnen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en een inventarisatie van subsidiemogelijkheden in Nederland inclusief duurzaamheidssubsidies in andere sectoren dan de landbouw. Uit de inventarisaties zijn zeventien mogelijke opties voor vervolgbeleid opgesteld. Hieruit zijn de meest kansrijke opties geselecteerd. Deze opties zijn nader bekeken. Dit is uitgemond in een aantal aanbevelingen voor toekomstig te ontwikkelen beleid.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), conversie (nl), conversion (en), overheidsbeleid (nl), government policy (en), subsidies (nl), subsidies (en), europese unie (nl), european union (en), nederland (nl), netherlands (en), regelingen (nl), regulations (en), marketingbeleid (nl), marketing policy (en), 113-C-1-c Conversie naar ecologische landbouw (nl), 113-C-1-c Conversion to Organic Farming (en), 222-D-1 Nederlands overheidsbeleid (nl), 222-D-1 Government Policy, Netherlands (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/145183
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49471
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page