home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Economie op Bioveem-bedrijven

Doornewaard, G.J.; Beldman, A.C.G.; Elzen, G.J.F. Van Den and Daatselaar, C.H.G. (2004) Economie op Bioveem-bedrijven. Rapport / Bioveem 5.. Animal Sciences Group, Divisie Praktijkonderzoek, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1730608


Summary

De biologische melkveehouderij versterken en verbreden is het primaire doel van het project Bioveem. Het LEI speelt in dit project met name een rol bij de thema’s ondernemerschap en bedrijfseconomie. Een belangrijk kenmerk van het project is dat de deelnemers centraal staan. Dit betekent dat de meningen en visies van de deelnemers ook duidelijk in (de beoordeling van) de resultaten zijn meegenomen. Bij de Bioveem-deelnemers speelt economie een belangrijke rol, maar deze is niet leidend in strategie en bedrijfsvoering. Bij het afwegen van verschillende opties is het dus niet louter het (verwachte) economisch resultaat dat de uiteindelijke keuze bepaald. Ook zaken m.b.t. de manier waarop wordt geproduceerd zijn belangrijk voor de deelnemers. Met betrekking tot het economisch resultaat wordt het meeste belang gehecht aan de kengetallen die met echte geldstromen te maken hebben.


EPrint Type:Report
Keywords:melkvee (nl), dairy cattle (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), alternatieve landbouw (nl), alternative farming (en), bedrijfsresultaten in de landbouw (nl), farm results (en), economie (nl), economics (en), nederland (nl), netherlands (en), bedrijfseconomie (nl), business management (en), 606-B Biologische dierlijke productie (nl), 606-B Organic Animal Production (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 608-D Rundvee (nl), 608-D Cattle (en), 215-D Agrarische bedrijfseconomie (nl), 215-D Farm economics (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/16443
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49467
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page