home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bundelen in een versnipperde markt : een analyse

Janmaat, L. (2004) Bundelen in een versnipperde markt : een analyse. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2004, 24 (11), p. 33.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1741395


Summary

Analyse van de marktontwikkelingen die geleid hebben tot de veranderde strategie bij coöperatie Nautilus. De centrale positie van de coöperatie is afgebrokkeld door het zelfstandig de markt op gaan van grote telers en door de prijsdruk als gevolg van toenemend aanbod. Voor ondernemers die in staat zijn zelf waarde toe te voegen en die zich weten te richten op een specifieke doelgroep, is het aantrekkelijk zelfstandig de markt op te gaan. Maar producenten van agrarische grondstoffen (bulk) zijn overgeleverd aan de markt; vraag en aanbod bepalen de prijs. Voor deze producenten blijft bundeling van aanbod en diensten een belangrijke strategie (naast kostenverlaging) om te overleven


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), coöperaties (nl), cooperatives (en), marketing (nl), marketing (en), coöperatieve marketing (nl), cooperative marketing (en), coöperatieve verkoop (nl), cooperative selling (en), producentencoöperaties (nl), producer cooperatives (en), producentengroepen (nl), producer groups (en), landbouwcoöperaties (nl), agricultural cooperatives (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 219-H Agrarisch marketing (nl), 219-H Agricultural Marketing (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/111008
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49396
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page