home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Handboek uiergezondheid "Voorkomen is beter dan genezen" : behandelen vanuit een biologische benadering

Smolders, G.W.; Baars, T.; Sol, J.; Wemmenhoven, H.; Plomp, M.; Ellinger, L. and Plomp, J. (2004) Handboek uiergezondheid "Voorkomen is beter dan genezen" : behandelen vanuit een biologische benadering. Praktijkboek 40.. Animal Sciences Group, Praktijkonderzoek, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1747827


Summary

Het Praktijkboek uiergezondheid geeft een overzicht van de benadering van ziekte in de biologische veehouderij, kiemen die een rol spelen bij mastitis, preventieve maatregelen en complementaire behandelingen van zieke dieren en bij droogzetten. In de biologische melkveehouderij is het behouden van een goede uiergezondheid gebaseerd op de weerstand van de koe en is preventie nog belangrijker dan op gangbare bedrijven. Complementaire behandelingen hebben de voorkeur; een aantal in de praktijk gebruikte behandelingen worden besproken, ook al zijn de effecten niet altijd duidelijk. De consument verwacht een veilig product van gezonde dieren. Zowel voor het dier, de veehouder als het imago van de sector is het daarom van belang een goede uiergezondheid na te streven.


EPrint Type:Report
Keywords:melkklieren (nl), mammary glands (en), uiers (nl), udders (en), diergezondheid (nl), animal health (en), biologische behandeling (nl), biological treatment (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/44323
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49362
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page