home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Perspectieven van ozonbehandelingen ter bestrijding van schadelijke organismen op plantaardig uitgangsmateriaal, literatuurstudie

Brink, L. Van Den and Versluis, H.P. (2005) Perspectieven van ozonbehandelingen ter bestrijding van schadelijke organismen op plantaardig uitgangsmateriaal, literatuurstudie. PPO nr. 510477. PPO, Wageningen , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1750581


Summary

Om een inzicht te krijgen in de mogelijkheden die er eventueel zijn om met behulp van ozon de kwaliteit van biologisch uitgangsmateriaal te verbeteren is een beperkte literatuurstudie uitgevoerd. Uit het literatuuronderzoek komt naar voren dat ozonbehandelingen een hulpmiddel kunnen zijn om de aantasting van schimmels, bacteriën en insecten te beperken.Per combinatie van het type uitgangsmateriaal en het schadelijke organisme zal gezocht moeten worden naar een optimale toepassing waarbij enerzijds het bestrijdingseffect voldoende is en anderzijds de schade aan het uitgangsmateriaal beperkt blijft. Met een aantal organisaties zijn contacten gelegd over de toelaatbaarheid van ozonbehandelingen.


EPrint Type:Report
Keywords:vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), schimmelbestrijding (nl), fungus control (en), ozon (nl), ozone (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115506
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49341
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page