home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Groenbemesters in biologische teeltsystemen: Wat dragen ze bij aan een ecologisch beheer van onkruiden: themanummer onkruidbeheersing in Nederland, nut en noodzaak

Kruidhof, H.M.; Bastiaans, L. and Molema, G.J. (2005) Groenbemesters in biologische teeltsystemen: Wat dragen ze bij aan een ecologisch beheer van onkruiden: themanummer onkruidbeheersing in Nederland, nut en noodzaak. Gewasbescherming : mededelingenblad van de Nederlandse Planteziektenkundige Vereniging in samenwerking met de Coordinatiecommissie Onkruidonderzoek NRLO, 2005, 36 (2), 72 - 75.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1751787


Summary

In 2003 is een vierjarig project gestart met als doel de optimalisatie van de bijdrage van groenbemesters aan het onkruidbeheer in biologische teeltsystemen. Groenbemesters kunnen een belangrijke rol spelen in de vruchtwisseling en een hoge toegevoegde waarde hebben. In het najaar kan een goed ontwikkeld groenbemestinggewas de groei, ontwikkeling en de zaadproductie van onkruiden tegengaan. In de winter en het vroege voorjaar kan de geproduceerde biomassa worden ingewerkt in de bodem en als gevolg van allelopatische en/of fysische effecten mogelijk de kieming, vestiging en vroege groei van onkruiden onderdrukken. In deze publicatie wordt een overzicht gegeven van de verschillende onderzoeksactiviteiten.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:gewasbescherming (nl), plant protection (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), ziektebestrijdende teeltmaatregelen (nl), cultural control (en), groenbemesters (nl), green manures (en), onkruiden (nl), weeds (en), bedrijfsvoering (nl), management (en), allelopathie (nl), allelopathy (en), onkruiddodende eigenschappen (nl), herbicidal properties (en), vollegrondsteelt (nl), outdoor cropping (en), 500-J-1 Plantenbiochemie, fytochemie (nl), 500-J-1 Plant Biochemistry, Phytochemistry (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/42763
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49329
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page