home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Concurrentieanalyse biologisch uitgangsmateriaal

Wolf, P.L. De; Voort, M.P.J. Van Der; Woerden, S.C. Van and Munneke, F.J. (2005) Concurrentieanalyse biologisch uitgangsmateriaal. PPO 530127.. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1756754


Summary

Binnen dit onderzoek is een concurrentieanalyse van de biologische sector uitgevoerd. Dit is specifiek gericht op het in kaart brengen van de invloed die het verplicht stellen van biologisch uitgangsmateriaal heeft op de concurrentiepositie van Nederlandse biologische sector. Dit is gedaan aan de hand van vier gewassen, te weten consumptieaardappelen, winterpeen, zaaiuien en trostomaten. Deze gewassen worden voor een groot deel geëxporteerd naar met name Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.De productie en de productkwaliteit van de gewassen blijft gelijk indien biologisch in plaats van gangbaar, niet ontsmet uitgangsmateriaal wordt gebruikt. Voor alle gewassen geldt dat de prijs van het biologische uitgangsmateriaal hoger is. Dit vertaalt zich in een hogere kostprijs voor deze gewassen indien biologisch uitgangsmateriaal wordt gebruikt. Voor aardappelen worden weinig problemen verwacht, doordat de sector hiervoor zelf initiatieven heeft genomen.De verwachting van de sector is dat bij verplicht gebruik van biologisch peen- en uienzaad in Nederland de concurrentiepositie op korte en langere termijn verslechtert.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), zaadproductie (nl), seed production (en), vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), certificering (nl), certification (en), zaadkeuring (nl), seed certification (en), 504-F-2 Zaadkeuring, zaadvoorschriften (nl), 504-F-2 Seed Certification, Seed Regulations (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/44532
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49317
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page