home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Scenariostudie 100% biologisch voer voor pluimvee

Vermeij, I. and Reuvekamp, B.F.J. (2005) Scenariostudie 100% biologisch voer voor pluimvee. Animal Sciences Group Wageningen UR, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1758173


Summary

In overleg met enkele pluimveehouders en mengvoederfabrikanten zijn enkele scenario’s bedacht voor de overgang naar 95 of 100% biologische grondstoffen. Er worden voor vleeskuikens en leghennen aparte scenario’s doorgerekend. De aanbeveling die uit het onderzoek voorkomt is als volgt: Als de vrijstelling van gangbare grondstoffen per 24 augustus 2005 volledig komt te vervallen en er geen synthetische aminozuren worden toegestaan (zoals nu vastgelegd in de EU-richtlijn), stijgt de kostprijs in de biologische pluimveehouderij fors. De sector zou gebaat zijn bij uitstel van het vervallen van de vrijstelling of bij stapsgewijze invoering van de 100%-eis. Intussen kan de sector werken aan uitbreiding van de beschikbaarheid van eiwitrijke grondstoffen door zelf voedergewassen te telen of door akkerbouwers daartoe te stimuleren.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), voer (nl), feeds (en), bedrijfskosten (nl), operating costs (en), bedrijfsresultaten in de landbouw (nl), farm results (en), 603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren (nl), 603-C Animal Housing, Management and Care (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/36422
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49307
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page