home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Inventarisatie diergeneesmiddelen gebruik in de biologische pluimveehouderij

Meulen, J. Van Der; Kijlstra, A.; Berg, M. Van Den and Spruit, J. (2004) Inventarisatie diergeneesmiddelen gebruik in de biologische pluimveehouderij. Animal Sciences Group Wageningen UR}, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1763002


Summary

In de biologische veehouderij wordt getracht dierziekten zoveel mogelijk te voorkomen door de selectie van dieren met een hoge natuurlijke weerstand, het geven van gezonde voeding en het zorgdragen voor een optimaal leefklimaat waardoor hetnatuurlijke gedrag van de dieren zoveel mogelijk tot uiting kan komen. Indien een dier toch ziek wordt gaat de voorkeur uit naar een behandeling met een alternatieve geneeswijze zoals homeopathie, mits aangetoond is dat deze middelen ook effectief zijnvoor de betreffende aandoening. Van veel van deze alternatieven is de werkzaamheid echter nog niet bewezen. De doelstelling van dit onderzoek was het door middel van een enquête inventariseren van het gebruik van reguliere diergeneesmiddelen enalternatieve middelen in de biologische pluimveehouderij in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de registratie van dierziekten en preventieve en curatieve behandelingsmethoden op de 33 leghen en 5 vleeskuikenbedrijven voor verbetering vatbaaris.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), pluimveehouderij (nl), poultry farming (en), veterinaire producten (nl), veterinary products (en), antibiotica (nl), antibiotics (en), homeopathie (nl), homeopathy (en), 602-A Diergeneeskunde (algemeen) (nl), 602-A Veterinary Science (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115589
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49234
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page