home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Geïntegreerde en biologische teelt van zomerbloemen : onderzoek 2002 en 2003

Nouwens, F.H.C.; Snoek, A.J.; Linden, A. Van Der and Reuler, H. Van (2004) Geïntegreerde en biologische teelt van zomerbloemen : onderzoek 2002 en 2003. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Sector Bomen, Boskoop, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1778320


Summary

In 1999 is onderzoek gestart met als doel om een bedrijfseconomisch rendabel bedrijfssysteem voor een geïntegreerde, en op termijn biologische, teelt van zomerbloemen te ontwikkelen. In het onderzoek wordt zowel geïntegreerd als biologisch geteeld. Bij de geïntegreerde teelt wordt getracht om een lage emissie van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen te realiseren. De biologische teelt wordt uitgevoerd volgens de SKAL-normen. Dit betekent dat er op het gebied van gewasbescherming en bemesting alleen toegestane biologische middelen en meststoffen worden toegepast. In beide systemen worden twee vrijwel identieke teeltplannen gebruikt met een vruchtwisseling van 1 op 6 of 1 op 7. De teeltplannen zijn gericht op het beheersen van bodemgebonden ziekten en plagen. In de biologische teeltplannen is Tagetes vast opgenomen in verband met doding van het wortellesieaaltje Pratylenchus penetrans. De afgelopen twee jaar is ook in het geïntegreerde blok ingegrepen met Tagetes tegen het wortellesieaaltje. In het rapport worden onderwerpen met betrekking tot het geïntegreerde en biologische teeltsysteem als vruchtwisseling, bodem en bemesting, onkruidbestrijding, gewasbescherming en stimuleren natuurlijke vijanden achtereenvolgens besproken. Voor het proefjaar 2002 en 2003 zijn de teelttechnische resultaten weergegeven.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), bloementeelt (nl), floriculture (en), snijbloemen (nl), cut flowers (en), nederland (nl), netherlands (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), gewasbescherming (nl), plant protection (en), rotaties (nl), rotations (en), geïntegreerde bedrijfssystemen (nl), integrated farming systems (en), zomerbloemen (nl), summer flowers (en), bemesting (nl), fertilizer application (en), 502-C-1 Bloementeelt (nl), 502-C-1 Floriculture (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 512-B Geïntegreerde bestrijding, geïntegreerde plagenbestrijding (nl), 512-B Integrated Control, Integrated Pest Management (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/21475
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:49155
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page