home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Riet voor stro : natuurstrooisel in de potstal

Smeding, F. and Langhout, J. (2006) Riet voor stro : natuurstrooisel in de potstal. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1810951


Summary

Natuurstrooisel toepassen in een potstal vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Hiervoor is in 2003-2006 onderzoeksproject Riet voor Stro uitgevoerd door het Louis Bolk Instituut in nauwe samenwerking met veehouders in Waterland: JanVrolijk, Frans de Hertog en Guido Spaans. Deze brochure is gebaseerd op de resultaten van dit project, bestaande uit veel waarnemingen en metingen aangevuld met interviews en literatuurstudie. Uit de resultaten blijkt dat problemen bij het gebruik vannatuurstrooisels te ondervangen zijn door management maatregelen. De brochure is geschreven voor veehouders die hun dieren in strooisel houden of willen gaan houden. Ook is de brochure bedoeld voor medewerkers van natuurorganisaties en waterschappendie een kijkje willen nemen ‘in de keuken’ van de veehouderij, ter oriëntatie op een samenwerking.


EPrint Type:Report
Keywords:stallen (nl), stalls (en), huisvesting, dieren (nl), animal housing (en), huisvesting op dik strooisel (nl), deep litter housing (en), huisvesting van rundvee (nl), cattle housing (en), strooisel (nl), litter (plant) (en), innovaties (nl), innovations (en), 603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren (nl), 603-C Animal Housing, Management and Care (en), 608-D Rundvee (nl), 608-D Cattle (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115779
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48987
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page