home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Extra bijvoeren in najaar op biologische bedrijven: economie en eiwitbenutting

Holshof, G. (2005) Extra bijvoeren in najaar op biologische bedrijven: economie en eiwitbenutting. Animal Sciences Group, Wageningen , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1811598


Summary

Rapport over de economische en graslandtechnische gevolgen van veel of weinig bijvoeren van verschillende soorten ruwvoer in het tweede deel van het weideseizoen op biologische bedrijven. In de tweede helft van het groeiseizoen is het eiwitgehalte in gras eigenlijk te hoog voor een optimale benutting. Ook hebben de sterk wisselende en vaak slechtere weersomstandigheden een negatief effect op zowel de graskwaliteit als op de opname (smakelijkheid). Door meer kuil (of beheersgras of maïs) bij tevoeren wordt voer met een constantere kwaliteit aangeboden, wat de melkproductie op een stabieler niveau kan houden en beter is voor de conditiem en gezondheid van de koeien.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), begrazing (nl), grazing (en), eiwitgehalte (nl), protein content (en), ruwvoer (roughage) (nl), roughage (en), 605-A Diervoeding en voedering (algemeen) (nl), 605-A Animal Nutrition and Feeding (General) (en), 502-E Graslanden (nl), 502-E Grasslands (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/28375
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48978
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page