home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Paddestoelen in biologische glasgroenten : stand van zaken, juni ’03

Werd, H.A.E. De and Voogt, W. (2003) Paddestoelen in biologische glasgroenten : stand van zaken, juni ’03. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Business Unit Glastuinbouw, Aalsmeer, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1812683


Summary

Op een modern en professioneel bedrijf dat zich bezighoudt met het telen, snijden en verpakken van biologische groenten, zijn in de winter van 2002 ernstige problemen ontstaan door paddestoelengroei. De explosieve groei van paddestoelen tussen de gewassen had tot gevolg dat de gewassen vervuild raakten met deze paddestoelen en hun sporen. Het handmatig schonen van het product leverde onacceptabel hoge kosten op en de continuïteit van de leveringen aan de supermarkt liep gevaar. Er leek een verband te bestaan met de compost die in de herfst was toegediend, maar adviesbureaus konden geen bruikbare oplossing bieden. Vanwege het innovatieve en vooruitlopende karakter van dit bedrijf voor de biologische sector, leek het gepast om vanuit het LNVprogramma, gericht op systeeminnovatie voor biologisch beschermde teelten, een oplossing voor deze situatie te zoeken. Hier is direct werk van gemaakt, vanwege de nijpende situatie.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), schimmels (nl), fungi (en), onkruiden (nl), weeds (en), 512-A Plant- en gewasbescherming (algemeen) (nl), 512-A Plant and Crop Protection (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/42227
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48948
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page