home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

biologische kringloopkas van de toekomst : een scenariostudie

Blom, G. (2006) biologische kringloopkas van de toekomst : een scenariostudie. Rapport / Plant Research International 129.. Plant Research International, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1830057


Summary

De glastuinbouw is een krachtige sector, die momenteel enorm in ontwikkeling is om zijn sterke (internationale) handelspositie te behouden. De biologische landbouw heeft natuurlijkheid en duurzaamheid als belangrijk kenmerk, maar de kasteelt is daar nog ver van verwijderd. Door de snelle ontwikkelingvan een duurzame technologie in de gangbare teelt loopt de biologische teelt de kans te worden ingehaald. Daarom is het voor de biologische kasteelt cruciaal om aan te sluiten bij de ontwikkelingen naar een ecologisch én economisch duurzaam systeem, dat zich blijft onderscheiden van de gangbare teelt. Het project ´Biologische Kringloopkas´ richt zich op de ontwikkeling van innovaties voor de biologische teelt. Daartoe zijn twee nieuwe bedrijfsconcepten ontwikkeld voor de toekomst: de Bioproductiekas en de Biostadskas. Hierin staan ´sluiten van kringlopen´ en ´efficiencyverbetering´ centraal. In dit rapport wordt beschreven hoe de concepten tot stand zijn gekomen en wat dit betekent voor de ontwikkelingen binnen de sector. Er wordt een overzicht gegeven van de knelpuntenanalyse en de resultaten van interviews met stakeholders


EPrint Type:Report
Keywords:kassen (nl), greenhouses (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), kringlopen (nl), cycling (en), emissie (nl), emission (en), afval (nl), wastes (en), nederland (nl), netherlands (en), glastuinbouw (nl), greenhouse horticulture (en), glasgroenten (nl), greenhouse vegetables (en), 502-C Tuinbouw (nl), 502-C Horticulture (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 113-B-2 Bedrijfssystemen (nl), 113-B-2 Farming Systems (en), 228-A Innovatiestudies (algemeen) (nl), 228-A Innovation Studies (General) (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/44195
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48861
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page