home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Peulvruchten voor krachtvoer : krachtvoereiwit voor melkkoeien, melkgeiten, kippen en varkens

Prins, U. (2007) Peulvruchten voor krachtvoer : krachtvoereiwit voor melkkoeien, melkgeiten, kippen en varkens. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1841989


Summary

De belangstelling voor de teelt van eigen krachtvoereiwit in de biologische veehouderij is de afgelopen paar jaar toegenomen. Dit wordt met name veroorzaakt door een aanscherping in de wetgeving rond krachtvoer: het verplichte aandeel biologische bestanddelen in het krachtvoer zal worden opgevoerd tot 100% in 2012. Om de mogelijkheden van de teelt van krachtvoereiwit in Nederland te verkennen is het Louis Bolk Instituut in 2002 begonnen met het doen van veldexperimenten. Daarbij is niet alleen aandacht geweest voor het telen van peulvruchten op het eigen bedrijf, maar ook voor de potenties van de teelt bij akkerbouwers die als een koppelbedrijf samenwerken met een veehouderijbedrijf. Dit handboek is met name geschreven voor veehouders die de teelt en vervoedering van peulvruchten, al dan niet in combinatie met granen, op zich willen nemen. Naast een handzame handleiding voor boeren (Boerensamenvatting) en hulp bij het maken van de belangrijkste beslissingen voordat er gezaaid gaat worden (Deel 1), is het ook een naslagwerk voor teelt, opslag en vervoedering (Deel2 en 3). Het handboek sluit af met economische overwegingen in deel 4.


EPrint Type:Report
Keywords:peulvruchten (nl), grain legumes (en), kuilvoer (nl), silage (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), eiwitten (nl), proteins (en), eiwitgehalte (nl), protein content (en), kippen (nl), fowls (en), varkens (nl), pigs (en), melkkoeien (nl), dairy cows (en), geiten (nl), goats (en), krachtvoeding (nl), force feeding (en), teelt (nl), cultivation (en), kostenanalyse (nl), cost analysis (en), innovaties (nl), innovations (en), 605-C Samenstelling en kwaliteit van diervoeders (nl), 605-C Feed Composition and Quality (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115920
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48795
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page