home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Blauwdruk van bedrijfssystemen voor biologische varkens met minder fysieke belasting

Vermeer, H.M.; Groenestein, C.M. and Roelofs, P.F.M.M. (2007) Blauwdruk van bedrijfssystemen voor biologische varkens met minder fysieke belasting. Animal Sciences Group 40, Lelystad, NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1842839


Summary

De biologische varkenshouderij is een arbeidsintensievere sector dan de gangbare varkenshouderij. Er moet niet alleen meer werk worden verzet, maar er wordt ook relatief veel meer gewerkt met zware goederen als strooisel, vaste mest en ruwvoer. Mede als gevolg daarvan is de gemiddelde grootte van een gezinsbedrijf circa de helft van die van een gangbaar varkensbedrijf. Het verschil in arbeid heeft zowel gevolgen voor de kostprijs als voor de fysieke belasting van de biologische varkenshouder. Om de fysieke belasting te verlichten is samen met vier biologische varkenshouders het ideale biologische gezinsbedrijf geschetst. Daartoe zijn alle vier de bedrijven van de betrokken varkenshouders bezocht en de positieve en negatieve punten met betrekking tot arbeid vastgelegd. Deze punten zijn in een workshop geïntegreerd om te komen tot een blauwdruk van een ideaal bedrijf en ideale hokken uit het oogpunt van arbeid.


EPrint Type:Report
Keywords:varkenshouderij (nl), pig farming (en), arbeid (werk) (nl), labour (en), arbeidsintensiteit (nl), labour intensity (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), arbeid in de landbouw (nl), farm labour (en), 603-A Dierhouderij (algemeen) (nl), 603-A Animal Husbandry (General) (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en), 113-B-2 Bedrijfssystemen (nl), 113-B-2 Farming Systems (en), 603-C Huisvesting, management en verzorging van dieren (nl), 603-C Animal Housing, Management and Care (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115922
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48791
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page