home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologische landbouw als leverancier van biodiversiteit en landschap : welke vragen moeten worden beantwoord om deze rol te versterken?

Stortelder, A.; Bruinsma, A.; Crombags, E.; Duijndam, J.; Hendriks, K.; Laan, M. Van Der; Niemeijer, C.; Steverink, M.; Vries, C. De and Zelderen, K. Van (2007) Biologische landbouw als leverancier van biodiversiteit en landschap : welke vragen moeten worden beantwoord om deze rol te versterken? Alterra-rapport 1474.. Alterra, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1844123


Summary

In dit rapport wordt verslag gedaan van een viertal workshops waarin biologische boeren en een aantal experts op het gebied van biologische landbouw en natuur (onderzoekers en vertegenwoordigers uit de praktijk) gezamenlijk een antwoord geven op de volgende vragen: Hoe kan de bijdrage van de biologische landbouw aan natuur en biodiversiteit verbreed, verbeterd en gegarandeerd worden? Hoe kan de biologische sector dit organiseren en uitvoeren? Waar zitten de witte vlekken in de kennis? Het rapport gaat in op de meerwaarde van biologische landbouw voor natuur en landschap, mede aan de hand van criteria om biodiversiteit te meten. Er worden aanbevelingen gedaan voor toekomstig onderzoek op dit gebied, en voor de acties die nodig zijn om de meerwaarde te vermarkten en te faciliteren


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), biodiversiteit (nl), biodiversity (en), landschap (nl), landscape (en), nederland (nl), netherlands (en), natuur (nl), nature (en), functionele biodiversiteit (nl), functional biodiversity (en), agrobiodiversiteit (nl), agro-biodiversity (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 412-H Biodiversiteit (nl), 412-H Biodiversity (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/23172
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48788
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page