home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Innovatie versus identiteit van de biologische landbouw

Spruijt, J.; Schoorl, F. and Schreuder, S. (2005) Innovatie versus identiteit van de biologische landbouw. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1853232


Summary

Binnen de biologische sector is er een verschil in de manier waarop de intenties van de biologische landbouw worden ingevuld en worden beleefd. Zo is er bij de ontwikkeling of invoering van nieuwe technieken vaak een spanningsveld tussen innovatie en identiteit van de biologische landbouw. In deze perspectievenstudie wordt dit spanningsveld in kaart gebracht. Er wordt een instrument ontwikkeld dat innovatieve technieken beoordeeld op verschillende waarden van de biologische landbouw. Aan de hand van de IFOAM intenties (internationaal erkende intenties van de biologische landbouw) worden toetsingscriteria opgesteld. Er wordt een selectie gemaakt van een aantal innovatieve technieken die een spanningsveld opleveren. Via een match van technieken en intenties a.h.v. de toetsingscriteria wordt de mogelijke acceptatiegraad van de innovaties beoordeeld


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), innovaties (nl), innovations (en), onderzoek (nl), research (en), 113-C-1-a Intenties van ecologische landbouw (nl), 113-C-1-a Intentions for Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/31626
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48732
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page