home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Natuur als erfgoed : agrarisch natuurbeheer als venster op verbreding

Vuijk, M.; Haan, C.; Buck, A. De and Visser, A. (2007) Natuur als erfgoed : agrarisch natuurbeheer als venster op verbreding. Wageningen UR, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1855202


Summary

De ondernemers in deze brochure laten zien dat natuurbeheer meer is dan alleen het wegzetten van verschillende pakketten. Ze grepen hun beheerderstaak aan om nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontplooien. En zorgden daarmee voor duurzaamheid van de omgeving én hun onderneming. Door het raam van natuurbeheer, kregen ze zicht op de markt. Ze gaan allianties aan met anderen om het gebied rond hun bedrijf te beheren, te exploiteren en te doen herleven. Voor anderen en voor zichzelf. Door nieuwe activiteiten te ontwikkelen of uit te bouwen, zoals recreatie, zorg, huisverkoop en educatie. Met als meerwaarde: de ‘rust en ruimte’ van het landschap daar omheen. Deze brochure is een uitgave van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, in samenwerking met Natuurmonumenten (‘s Graveland), Vrienden van het Platteland (Wageningen) en Natuurlijk Platteland Nederland (Haarlem). De brochure ‘Natuur als erfgoed’ is één van de door Waardewerken geprioriteerde initiatieven.


EPrint Type:Report
Keywords:agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), landbouwproductie (nl), agricultural production (en), meervoudig landgebruik (nl), multiple land use (en), agrarisch natuurbeheer (nl), agri-environment schemes (en), landschapsbeheer (nl), landscape management (en), multifunctionele landbouw (nl), multifunctional agriculture (en), 215-C Agrarische bedrijfsvoering (nl), 215-C Farm Management (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/20773
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48714
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page