home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

graasgedrag van de landgeit in Nederland : een verkenning

Vries, A. De and Eekeren, N. Van (2007) graasgedrag van de landgeit in Nederland : een verkenning. Biogeit rapport / Louis Bolk Instituut 9.. Louis Bolk Instituut, Drebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1862676


Summary

Weidegang of het grazen door geiten op een biologisch bedrijf is niet altijd even gemakkelijk gebleken. Uit een eerder onderzoek van het Louis Bolk is al naar voren gekomen dat bij het al dan niet laten slagen van het grazen diverse factoren een rol spelen. Zoals de bedrijfsstructuur, de teelt, het graslandmanagement, de gezondheidszorg en ook het gedrag van de geit is hierbij belangrijk. Vanuit de geitenhouders, die betrokken zijn bij het project Biogeit, kwam de vraag om een verkenning te maken van het natuurlijke graasgedrag van landgeiten in natuurgebieden in Nederland. De achtergrond hiervan is dat dit mogelijk inzichten kan opleveren, die bruikbaar zijn voor het verbeteren van de resultaten van de weidegang op het bedrijf. De informatie die als basis dient voor deze notitie is verzameld door mondelinge of telefonische gesprekken met deskundigen op het gebied van natuurbeheer met (land)geiten. Dit heeft geresulteerd in een aantal aanbevelingen om het graasgedrag van geiten te stimuleren.


EPrint Type:Report
Keywords:geiten (nl), goats (en), begrazing (nl), grazing (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), agrarische bedrijfsvoering (nl), farm management (en), onderzoek (nl), research (en), natuurbeheer (nl), nature management (en), 603-A Dierhouderij (algemeen) (nl), 603-A Animal Husbandry (General) (en), 608-E Kleine herkauwers (nl), 608-E Small Ruminants (Sheep and Goats) (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en), 603-D Gezondheid en welzijn van dieren (nl), 603-D Animal Health and Welfare (en), 605-A Diervoeding en voedering (algemeen) (nl), 605-A Animal Nutrition and Feeding (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115975
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48667
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page