home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Stikstofdynamiek Proefbedrijf 't Kompas : modellering met NDICEA

Burgt, G.J. Van Der (2007) Stikstofdynamiek Proefbedrijf 't Kompas : modellering met NDICEA. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1863639


Summary

Het Louis Bolk Instituut heeft expertise op het gebied van stikstofdynamiek en modellering daarvan met het model NDICEA. Deze expertise is ingezet in het door DACOM geleide IAP-project aangaande draadloze registratiesystemen van bodemvocht, gekoppeld aan irrigatieadviezen. Teeltgegevens van een proef met zetmeelaardappelen zijn ingevoerd om de volgende vragen te beantwoorden: 1. Wordt de stikstofdynamiek adequaat beschreven? 2. Hoe gevoelig is het model voor enkele parameters die in de praktijk veelal niet bekend zijn? 3. Hoe groot is de invloed van beregening op de N-dynamiek? Het betreft het gewas zetmeelaardappelen, op proefveld Valthermond. Uitkomsten van de modellering van alle acht proefvelden worden gegeven. De simulering van het niveau van Nmineraal in de bouwvoor blijkt betrouwbaar bij een eenmalige kunstmestgift. Een additionele stikstofgift gedurende het seizoen wordt echter niet teruggevonden in veldmeting en modellering. Het model blijkt zeer gevoelig voor de eigenschappen die toegekend worden aan de bodem organische stof.


EPrint Type:Report
Keywords:bodemchemie (nl), soil chemistry (en), stikstof (nl), nitrogen (en), dynamische modellen (nl), dynamic models (en), mineralen (nl), minerals (en), irrigatie (nl), irrigation (en), ondernemerschap (nl), entrepreneurship (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), landbouwplantenteelt (nl), crop husbandry (en), fabrieksaardappelen (nl), starch potatoes (en), bemesting (nl), fertilizer application (en), 101-H Wiskundige modellen, simulatiemodellen (nl), 101-H Mathematical Models, Simulation Models (en), 502-F-4 Kunstmeststoffen, bemesting (nl), 502-F-4 Fertilizers, Fertilizer Application (en), 408-B Bodemchemie (nl), 408-B Soil Chemistry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/115981
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48658
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page