home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Diervriendelijk en boervriendelijk rendabel? : Netwerk: Boergondisch Rijk

Kortstee, H. (2006) Diervriendelijk en boervriendelijk rendabel? : Netwerk: Boergondisch Rijk. In: Verantwoorde veehouderij. .

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1864104


Summary

De inspirator en trekker voor de naam en de zienswijze rond het Boergondisch Rijk is een kalkoenenhouder. Hij wil voor de lange termijn een economisch rendabel product met een bepaald ideaal geproduceerd zien. Het netwerk bestond naast de kalkoenhouder uit een champignonkweker, akkerbouwer met vleesvee, melkveehouder met konijnen en een DLV’er. Het doel was om elkaars talenten op een goede manier samen te brengen om zo meer voordelen voor een ieder te kunnen bereiken. In eerste instantie was de insteek hierbij: het produceren van producten met een unieke ingang. Ze zijn gestart met de productie van biologische kalkoen om te kunnen concurreren met de gangbare productie, maar stapten al snel over naar het houden van slachtkuikens. Maar ook daar onstonden grote problemen


EPrint Type:Report chapter
Keywords:biologische productie (nl), biological production (en), voedselketens (nl), food chains (en), samenwerking (nl), cooperation (en), marketing (nl), marketing (en), pluimvee (nl), poultry (en), duurzaamheid (sustainability) (nl), sustainability (en), economische haalbaarheid (nl), economic viability (en), netwerken (nl), networks (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), 219-A Marketing (algemeen) (nl), 219-A Marketing (General) (en), 606-B Biologische dierlijke productie (nl), 606-B Organic Animal Production (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/65536
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48633
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page