home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Snijheesters voor de biologische teelt : een inventarisatie

Hop, M.E.C.M. (2007) Snijheesters voor de biologische teelt : een inventarisatie. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1868281


Summary

In de afgelopen jaren zijn snijtakken en snijgroen een populaire teelt geworden in Nederland. Omdat het hierbij vaak gaat om gewassen die weinig gewasbescherming nodig hebben, zitten er mogelijk heesters tussen die ook voor de biologische teelt interessant kunnen zijn. Telers en handelaren van biologische zomerbloemen willen hun assortiment graag uitbreiden, zodat ze verspreid over het jaar steeds voldoende aanbod van bloemen en groen voor boeketten hebben. Op verzoek van verschillende biologische teelt- en handelsorganisaties is deze inventarisatie uitgevoerd als onderdeel van het door het ministerie van LNV gefinancierde project “Sortimentsverbreding biologische zomerbloemen in de volle grond”. De inventarisatie is bedoeld als een oriënterend overzicht van het assortiment snijheesters, en maakt geen aanspraak op volledigheid. De gegevens zijn afkomstig uit literatuur, van internet, van ervaren telers en van leveranciers van uitgangsmateriaal. Ook gangbare zomerbloementelers, die op zoek zijn naar uitbreiding van hun teelt met een gezond gewas kunnen met deze gegevens hun voordeel doen.


EPrint Type:Report
Keywords:struiken (nl), shrubs (en), houtachtige planten als sierplanten (nl), ornamental woody plants (en), snijbloemen (nl), cut flowers (en), bladeren (nl), leaves (en), snijgroen (nl), cut foliage (en), gewassen (nl), crops (en), biologische productie (nl), biological production (en), landbouwplantenteelt (nl), crop husbandry (en), sierteelt (nl), ornamental horticulture (en), 513-N Sierplanten (nl), 513-N Ornamental Plants (en), 513-N-2 Snijbloemen (nl), 513-N-2 Cut Flowers (en), 217-L Bedrijfseconomie (nl), 217-L Business Economics (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/31291
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48587
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page