home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Innoveren voor weidevogels : menukaart voor effectief weidevogelbeheer op moderne melkveebedrijven

Noorduyn, L. (2007) Innoveren voor weidevogels : menukaart voor effectief weidevogelbeheer op moderne melkveebedrijven. ASG Veehouderij, NL, Wageningen, Wageningen UR, NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1868340


Summary

De weidevogelstand in Nederland loopt nog steeds terug. Een belangrijk gegeven hierbij is dat het merendeel van de weidevogels broedt en foerageert op boerenland. Moderne melkveebedrijven vormen dan ook de sleutel voor het stoppen van de teruggang. Het is dus een uitdaging om het weidevogelbeheer op moderne melkveebedrijven effectiever te maken. Deze brochure draagt een aantal inspirerende ideeën en concepten aan om te komen tot effectiever weidevogelbeheer op moderne melkveebedrijven. Deze notitie is ontstaan aan de hand van twee bijeenkomsten met melkveehouders in het kader van het weidevogelproject van ‘Farmers For Nature’. Met medewerking van de voorzitter van Natuurlijk Platteland Nederland


EPrint Type:Report
Keywords:melkveehouderij (nl), dairy farming (en), graslandbeheer (nl), grassland management (en), melkveebedrijven (nl), dairy farms (en), dierhouderij (nl), animal husbandry (en), rundvee (nl), cattle (en), weidevogels (nl), grassland birds (en), agrarisch natuurbeheer (nl), agri-environment schemes (en), 603-A Dierhouderij (algemeen) (nl), 603-A Animal Husbandry (General) (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en), 502-E Graslanden (nl), 502-E Grasslands (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/41877
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48586
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page