home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Naslagwerk Ridderzuring : een overzicht van de literatuur en een verslag van enkele experimenten

Fehér-Kodde, L. (2007) Naslagwerk Ridderzuring : een overzicht van de literatuur en een verslag van enkele experimenten. Masters thesis. . [Unpublished]

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1871763


Summary

Ridderzuring (Rumex obtusifolius) kan een probleem zijn in grasland, omdat het de voedingswaarde van de maaisnede verlaagt. Naast een voedingswaarde probleem wordt ridderzuring ook wel genoemd als waardplant voor het destructoraaltje. Vooral biologische boeren kunnen behoorlijk worden geplaagd door ridderzuring. Voor een enkele biologische boer is het probleem zelfs zo groot, dat men genoodzaakt is om weer gangbaar te gaan boeren. Veel boeren vragen dan ook om een effectief middel of een afdoende methode om ridderzuring te bestrijden, deze is helaas nog niet gevonden. In het eerste hoofdstuk van dit naslagwerk staat de levenscyclus van ridderzuring centraal. De verschillende fasen in de levenscyclus zullen worden besproken en de factoren die belangrijk zijn in deze fasen zullen worden benoemd. In het tweede hoofdstuk zullen verschillende maatregelen worden besproken om ridderzuring te voorkomen en te bestrijden.


EPrint Type:Thesis
Thesis Type:Masters
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), dierhouderij (nl), animal husbandry (en), graslandbeheer (nl), grassland management (en), veevoeder (nl), fodder (en), rumex obtusifolius (nl), rumex obtusifolius (en), plagenbestrijding (nl), pest control (en), voedingswaarde (nl), nutritive value (en), voedergewassen (nl), fodder crops (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 512-C-1 Biologische bestrijding van plagen (nl), 512-C-1 Biological Control of Pests (en), 502-E-2 Graslandverbetering (nl), 502-E-2 Grassland Improvement (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/117468
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48546
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands
Status:Unpublished

Repository Staff Only: item control page