home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Compostering van natuurgras in het gebied van de Drentsche Aa

Bokhorst, J.G. (2007) Compostering van natuurgras in het gebied van de Drentsche Aa. Rapport / LBI nr. 15. Louis Bolk Instituut, Driebergen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1883535


Summary

In Drenthe hebben de natuurvereniging Meander en Staatsbosbeheer het initiatief genomen om in het gebied van de Drentsche Aa op 3 locaties het maaisel te gaan verwerken en op naburige akkers onder te werken. De provincie Drenthe heeft het Louis Bolk Instituut gevraagd een en ander te begeleiden en de milieuaspecten te beoordelen. Voor handhaving of verbetering van de natuurlijke rijkdom van natuurgebieden is afvoer van maaisel vaak nodig. Meestal vindt verwerking van het maaisel in een composteerinrichting plaats. Deze werkwijze vergt transport over vaak grotere afstanden en tevens zijn er verwerkingskosten aan verbonden. Door nieuwe regelgeving is het nu mogelijk maaisel uit natuurgebieden op akkers uit te rijden mits de afstand van de rand van natuurgebied tot de akker niet meer is dan 1 km. Door deze ontwikkelingen zijn er in verschillende provincies initiatieven ontstaan om maaisel uit natuurgebieden regionaal toe te passen.


EPrint Type:Report
Keywords:natuurlijke graslanden (nl), natural grasslands (en), compost (nl), composts (en), grasmaaisel (nl), grass clippings (en), nationale landschappen (nl), national landscapes (en), beekdalen (nl), brook valleys (en), drenthe (nl), drenthe (en), 408-J Compost (nl), 408-J Compost (en), 412-A Natuurbeheer (algemeen) (nl), 412-A Nature Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/116042
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48439
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page