home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Effecten van organische-stofbeheer in Nutriënten Waterproof op het organische-stofgehalte en de koolstofomslag in de bodem

Geel, W. Van and Haan, J. De (2007) Effecten van organische-stofbeheer in Nutriënten Waterproof op het organische-stofgehalte en de koolstofomslag in de bodem. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1892991


Summary

Eén van de bedreigingen die genoemd worden voor de bodem is de afname van organische stofgehaltes. Een hogere aanvoer van organische stof leidt tot een hoger organisch stofgehalte en dus een grotere hoeveelheid koolstof in de bodem. Zo is de afname van koolstof op biologische bedrijven (praktijknetwerk BIOM) gemiddeld 300 kg/ha/jaar. In deze notitie wordt de volgende vragen onderzocht: hoe bemestingsstrategieën gericht op een lage uitspoeling in de systemen van Nutriënten Waterproof het organische stofgehalte en de koolstofopslag beïnvloeden, hoe groot deze effecten zijn en welke gevolgen deze effecten kunnen hebben op de inrichting van systemen. Ook worden een aantal onderzoeksvragen geformuleerd om met organisch stofbeheer zowel de uitspoeling te beperken als de potenties voor koolstofopslag te benutten en de bodem duurzaam te beheren.


EPrint Type:Report
Keywords:bodemchemie (nl), soil chemistry (en), organische stof (nl), organic matter (en), bodembeheer (nl), soil management (en), uitspoelen (nl), leaching (en), bemesting (nl), fertilizer application (en), 408-H Bodemvruchtbaarheid (nl), 408-H Soil Fertility (en), 408-B Bodemchemie (nl), 408-B Soil Chemistry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/17836
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48382
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page