home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Kansen op de Belgische biomarkt. In sectorspecial: biologisch

Kruiderink, S. (2008) Kansen op de Belgische biomarkt. In sectorspecial: biologisch. Berichten buitenland : voor de Nederlandse agribusiness, 2008 (10), 13 - 15.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1893231


Summary

De Belgische biologische markt lijkt voor Nederland een zeer interessante markt om mee samen te werken en om in te investeren. De vraag, vooral in Vlaanderen, naar biologische producten stijgt sneller dan het aanbod. Momenteel wordt een groot deel van dit tekort geïmporteerd en men verwacht dat dit percentage zal blijven groeien. Aangezien ook in België consumenten zich steeds meer zorgen maken over hun ecologische voetafdruk, lijkt het voor de hand te liggen om deze producten ‘dichter bij huis’ in te kopen. Ook de verhoogde aandacht voor het inkopen van lokale en seizoensgebonden producten en de gemeenschappelijke taal maakt de Belgische markt de moeite waard voor de Nederlandse biologische sector.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), landbouwsituatie (nl), agricultural situation (en), gemeenschappelijke markten (nl), common markets (en), landbouwontwikkeling (nl), agricultural development (en), belgië (nl), belgium (en), nederland (nl), netherlands (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/149239
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48377
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page