home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Biologische veredeling vraagt om duidelijke keuzes

Lammerts Van Bueren, E. and Raaijmakers, M. (2008) Biologische veredeling vraagt om duidelijke keuzes. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2008, 28 (12), 11 - 13.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1894611


Summary

In de biologische landbouw wordt steeds meer biologisch zaad gebruikt. Dat is zaad dat gedurende een of twee jaar biologisch vermeerderd is. Het gaat hierbij echter om zaad van rassen die in de eerste plaats ontwikkeld zijn voor de gangbare landbouw. Een logische volgende stap is het ontwikkelen van biologische rassen. Rassen die optimaal zijn aangepast aan de omstandigheden op een biologisch bedrijf. Daarvoor is biologische veredeling nodig. Maar wat is dat precies en is dat wel haalbaar?


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), zaadproductie (nl), seed production (en), vermeerderingsmateriaal (nl), propagation materials (en), biologische plantenveredeling (nl), organic plant breeding (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 504-A Plantenveredeling en -genetica (algemeen) (nl), 504-A Plant Breeding and Genetics (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/3820
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48361
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page