home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Rassentest van Stropharia paddenstoelen : onderdeel van biologische markt en teelt van paddenstoelen

Sonnenberg, A. and Amsing, J. (2008) Rassentest van Stropharia paddenstoelen : onderdeel van biologische markt en teelt van paddenstoelen. PRI Publicatie / Plant Research International 2008-3.. Plant Research International, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1897376


Summary

De Stropharia paddenstoel (Stropharia rugoso annulata) is nog niet algemeen in Nederland te verkrijgen. Één van de problemen om een markt op te bouwen voor deze soort is het ontbreken van een gestandaardiseerde teelt methode. Een nog belangrijker probleem is het gebrek aan goede rassen en de kwaliteit van het entmateriaal (het broed). Een aantal Strpharia rassen zijn getest op broed gemaakt van het Mycelia ras waarbij de graansoort Sorghum als drager is gebruikt.


EPrint Type:Report
Keywords:eetbare paddestoelen (nl), edible fungi (en), broed (paddestoelen) (nl), spawn (en), stropharia rugoso-annulata (nl), stropharia rugoso-annulata (en), cultuurmethoden (nl), cultural methods (en), gewasopbrengst (nl), crop yield (en), 513-G-5 Eetbare paddestoelen (nl), 513-G-5 Edible fungi (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/674
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48326
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page