home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Weidegang in de biologische melkgeitenhouderij : resultaten onderzoek 2008

Pijman, J. (2009) Weidegang in de biologische melkgeitenhouderij : resultaten onderzoek 2008. Rapport biogeit informatie voor de biologische geitenhouderij / Louis Bolk Instituut 17.. Louis Bolk Instituut, Driebergen , NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1898851


Summary

Weidegang is een belangrijk middel in de biologisch melkgeitenhouderij om zich te onderscheiden van gangbare productie en vanaf 2010 verplicht voor alle biologische melkgeitenhouders. Het weiden met geiten blijkt in de praktijk moeilijk vanwege met name arbeid, droge stof opname en maagdarmwormen. In Frankrijk is veel onderzoek gedaan naar weidegang met melkgeiten. Dit onderzoek is gedaan om informatie te winnen rondom weidegang in Nederland en dit te kunnen vergelijken met Franse literatuur. Uit het onderzoek kan over het algemeen worden geconcludeerd dat grasopname cijfers uit Frans onderzoek hoger zijn, en niet overeen komen met Nederland, en dus zijn de beweidingsadviezen uit Frankrijk niet volledig te gebruiken. Groei en totale droge stof opname van lammeren lijkt overeen te komen. Het graasgedrag gedurende de dag in Frankrijk lijkt deels overeen te komen met Nederland, maar doordat de weidedag korter was in Nederland waren er verschillen. Met name het graasgedrag in de namiddag/ avond van melkgeiten was in Nederland minder


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), geitenhouderij (nl), goat keeping (en), begrazing (nl), grazing (en), begrazingsexperimenten (nl), grazing experiments (en), melkproducerende dieren (nl), milk yielding animals (en), geiten (nl), goats (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 603-A Dierhouderij (algemeen) (nl), 603-A Animal Husbandry (General) (en), 502-E-5 Beweiding (nl), 502-E-5 Grazing (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/1906
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48318
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page