home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Mogelijkheden voor het optimaliseren van informatiestromen in de biologische sector

Vermède, R.; Coppens, L.; Verdenius, F. and Graaff, R. De (2004) Mogelijkheden voor het optimaliseren van informatiestromen in de biologische sector. 296.. Agrotechnology en Food Innovations nr, Wageningen , NL, , UR.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1901755


Summary

Voor de biologische sector speelt naast voedselveiligheid ook het waarborgen van de biologische kwaliteit in de keten als essentieel. Een calamiteit binnen één specifiek product kan enorme consequenties hebben voor een groot deel van de biologische keten. Door de groei van de biologische keten nemen de risico´s toe. Voor de verdere groei is dan ook versterkin gvan het waarborgen van de biologische kwaliteit en voedselveiligheid noodzakelijk. Het opzetten van een keteninformatiesysteem voor de biologische sector wordt door de belanghebbenden in de biologische sector als een goed middel beschouwd om de waarborgeisen te versterken. Tevens wordt verwacht dat het systeem tot meer efficiëntie kan leiden, en er belangrijke marketingvoordelen aan vastzitten voor het bedrijfsleven. Dit project is gericht op het ontwikkelen van een keteninformatiesysteem, waarbij tracking en tracing centraal staat. Daarnaast is in dit project expliciet aandacht voor de ondersteuning van de samenwerkings- en besluitvormingsprocessen


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), voedselveiligheid (nl), food safety (en), informatiesystemen (nl), information systems (en), kwaliteitszorg (nl), quality management (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), tracking en tracing (nl), tracking and tracing (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 304-G Kwaliteit van levensmiddelen, voedselveiligheid (nl), 304-G Food Quality and Safety (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/3473
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48280
Deposited On:12 Jun 2023 06:43
Last Modified:12 Jun 2023 06:43
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page