home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ras- en teeltproef biologische Alstroemeria : teeltaspecten en rassen vergelijking in een biologische teelt van Alstroemeria

Helm, F. Van Der and Labrie, C. (2009) Ras- en teeltproef biologische Alstroemeria : teeltaspecten en rassen vergelijking in een biologische teelt van Alstroemeria. Nota / Wageningen UR Glastuinbouw 577.. Wageningen UR Glastuinbouw, Wageningen, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1902176


Summary

Het assortiment is bij de afzet van biologische snijbloemen een belangrijk knelpunt. De biologische teelt van snijbloemen onder glas kan bijdragen aan een breder sortiment biologische snijbloemen met een goede houdbaarheid over een langere periode in het jaar. Alstroemeria staat bekend als een vrij sterk gewas met relatief weinig grote problemen. Met behulp van koeling en belichting is het mogelijk dit product jaarrond aan te voeren. Gangbaar wordt nog maar nauwelijks Alstroemeria geteeld zonder belichting en koeling. De kennis over biologische bestrijding in Alstroemeria neemt toe, maar is nog beperkt. Ook over voeding van Alstroemeria met uitsluitend organische meststoffen is vanuit de gangbare teelt weinig kennis. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de mogelijkheden en risico’s van de biologische teelt van Alstroemeria en het bepalen of een aantal belangrijke rassen specifieke knelpunten kennen bij biologische teelt.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), bloementeelt (nl), floriculture (en), alstroemeria (nl), alstroemeria (en), snijbloemen (nl), cut flowers (en), glastuinbouw (nl), greenhouse horticulture (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 502-C-1 Bloementeelt (nl), 502-C-1 Floriculture (en), 502-F Landbouwplantenteelt (nl), 502-F Crop Husbandry (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/3628
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48273
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page