home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Broei en afzet van biologische lelies

Kok, H. and Kool, S. De (2009) Broei en afzet van biologische lelies. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Bloembollen, Lisse, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1910473


Summary

Jaarrond levering van biologische bloemen is nog niet goed mogelijk. Vooral in het voorjaar en najaar is er een tekort aan bloemen die een substantieel deel kunnen uitmaken van biologische boeketten. In dit project werd onderzocht of het mogelijk is om in genoemde periodes biologische lelies te broeien. Het uitgangspunt daarbij is dat de lelies zonder of met minimale belichting in bloei worden getrokken. Uit een inventarisatie onder lelieveredelaars is naar voren gekomen dat lelies uit de groep van de LA-hybriden het meest geschikt zijn om zonder licht te broeien. Ook lelies uit de groep van de Longiflorums zouden geschikt zijn om zonder licht in bloei te trekken maar de verwachting is dat de trekduur erg lang zal zijn. Leliebollen uit de groep van de orientals zijn te duur als uitgangsmateriaal voor de biologische broeierij. Er werden 5 cultivars uit de groep van de LA-hybriden getest en 1 cultivar uit de groep van de Longiflorums. De roze bloeiende LA-hybride Brindisi en de rood bloeiende LA-hybride California bleken geschikt te zijn om in de winter zonder belichting in bloei te trekken. Met minimale belichting was ook Salmon Classic bij alle geteste plantdata in bloei te trekken


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), bloementeelt (nl), floriculture (en), forceren van planten (nl), forcing (en), lelies (nl), lilies (en), liliaceae (nl), liliaceae (en), lilium longiflorum (nl), lilium longiflorum (en), hybriden (nl), hybrids (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 502-C-1 Bloementeelt (nl), 502-C-1 Floriculture (en), 501-M-4-a Liliales (nl), 501-M-4-a Liliales (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/8199
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48216
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page