home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Bemesting met organische mest op gronddoek : proeven in praktijk en onderzoekkas

Helm, F. Van Der (2009) Bemesting met organische mest op gronddoek : proeven in praktijk en onderzoekkas. Rapport / Praktijkonderzoek Plant & Omgeving 278.. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Lisse, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1915915


Summary

In de biologische teelt van snijheesters wordt gronddoek gebruikt om onkruid te beheersen. Het gebruik van gronddoek komt ook in de boomteelt wel voor. Arbeidsbesparing is de belangrijkste motivatie voor kwekers om gronddoek te gebruiken. Een keer niet tijdig gewied heeft bij een vaststaande teelt jarenlang consequenties. De bemesting op gronddoek wordt in snijheesters voor een deel uitgevoerd met zogenaamde hulpmeststoffen, korrels van organisch stikstofrijk materiaal. Voor het vrijkomen van stikstof is omzetting door levende (micro9)organismen noodzakelijk. In welke mate dit op het gronddoek gebeurt en of voedingstoffen in het wortelmilieu van de plant komen was een dringende vraag van kwekers. De vraag van de kwekers luidde “In hoeverre is gronddoek een belemmering voor het bemesten met organische meststoffen” . Om deze vraag te beantwoorden zijn 2 proeven gedaan. Een veldproef op het biologische bedrijf van Jan Knook in Midden9Beemster en een proef in de kas van PPO in Lisse


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), snijgroen (nl), cut foliage (en), bloementeelt (nl), floriculture (en), organische meststoffen (nl), organic fertilizers (en), onkruidbestrijding (nl), weed control (en), bemesting (nl), fertilizer application (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 408-H Bodemvruchtbaarheid (nl), 408-H Soil Fertility (en), 513-N-3 Houtachtige siergewassen (nl), 513-N-3 Ornamental Woody Plants (en), 503-B Onkruidbestrijding (nl), 503-B Weed Control (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/11153
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48170
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page