home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Haalbaarheidsstudie biologische aquacultuur in de Nederlandse mosselsector

Kamermans, P.; Poelman, M.; Kole, A. and Veggel, R. Van (2009) Haalbaarheidsstudie biologische aquacultuur in de Nederlandse mosselsector. Rapport / Wageningen IMARES C071/09.. Wageningen IMARES, Yerseke, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1920335


Summary

Vanuit (een deel van) de mosselsector lijkt behoefte te zijn aan een onderscheidend label, waarmee de vermarkting van het product en het imago van de sector kunnen worden verbeterd. Aquacultuur is biologisch als het bijdraagt aan de gezondheid van het ecosysteem inclusief biodiversiteit, biologische cycli en biologische activiteit. Mosselkweek voldoet in veel gevallen aan deze definitie omdat mosselen in het buitenwater niet worden gevoerd en dus worden er geen extra voedingsstoffen aan het water toegevoegd. Om voor het keurmerk biologisch (organic in het Engels) in aanmerking te komen moet aan een aantal nader gespecificeerde criteria worden voldaan. Doel van het project is het uitvoeren van evaluatie om de haalbaarheid voor biologische productie van mosselen binnen de Nederlandse mosselsector te beoordelen. Op basis van de haalbaarheidsstudie kan door de sector in overleg met de overheden besloten worden of er ruimte en mogelijkheden voor biologische mosselproductie in Nederland zijn, waardoor voor een enkel bedrijf of (een deel van) de sector de mogelijkheid gecreëerd wordt om tot conversie tot biologische mosselkweek te komen.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische landbouw (nl), organic farming (en), aquacultuur (nl), aquaculture (en), mossels (nl), mussels (en), biologische productie (nl), biological production (en), haalbaarheidsstudies (nl), feasibility studies (en), certificering (nl), certification (en), mosselteelt (nl), mussel culture (en), 607-A Aquacultuur en visserij (algemeen) (nl), 607-A Aquaculture and Fisheries (General) (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/12958
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48135
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page