home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Energie en broeikasgasemissies in de keten : quick scan energie en broeikasgasemissies, supermarkt vs. webwinkel

Voort, M.P.J. Van Der and Luske, B. (2009) Energie en broeikasgasemissies in de keten : quick scan energie en broeikasgasemissies, supermarkt vs. webwinkel. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1921477


Summary

Doel van de quick scan is een beeld schetsen van het energieverbruik en de broeikasgasemissie van een groep biologische producten op de Nederlandse markt. Het beeld van het energieverbruik en de broeikasgasemissies geeft het aandeel van de verschillende ketenschakels. Ketenpartijen kunnen hiermee inzichtelijk krijgen hoe groot hun deel is in het energiegebruik en broeikasgasemissie. Voor de quick scan zijn een zestal producten/ketens gekozen. Het zijn sinaasappels, peren, winterpeen, varkensvlees, melk, aardappels, tarwe (brood) en friet (aardappels). Per keten is op basis van inschatting en navraag bij handelspartijen bepaald waar het product vandaan komt (teeltlocatie) en welke stappen/bewerkingen er plaats vinden tussen teelt en supermarkt. Op basis van literatuur is per ketenstap het energieverbruik en de broeikasgasemissie bepaald


EPrint Type:Report
Keywords:energiegebruik (nl), energy consumption (en), broeikasgassen (nl), greenhouse gases (en), emissie (nl), emission (en), biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), supermarkten (nl), supermarkets (en), marketingkanalen (nl), marketing channels (en), agro-industriële ketens (nl), agro-industrial chains (en), ketenmanagement (nl), supply chain management (en), 305-A Voedselproducten (algemeen) (nl), 305-A Food Products (General) (en), 411-A Milieubeheer (algemeen) (nl), 411-A Environmental Management (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/13635
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:48126
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page