home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Eind rapportage een schone start : het gebruik van compost als onkruidonderdrukker

Persoon, L. and Dogterom, J. (2010) Eind rapportage een schone start : het gebruik van compost als onkruidonderdrukker. Stichting ter Bevordering van de Agrarische Bedrijfs- en Gebiedsontwikkeling, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1935184


Summary

Onkruidonderdrukking door het aanbrengen van zwarte grond (compost) direct na het zaaien op de gezaaide rij geeft in potentie een goede onkruidonderdrukking als alles goed uitgevoerd wordt. Er is de afgelopen jaren veel kennis verspreid over het systeem van zaaien onder compost. De grootste doelgroep, de biologische sector, kent het systeem. De telers zijn bewust dat het systeem van onkruid onderdrukken door compost werkt. Echter door de slechte praktische toepasbaarheid en geringe capaciteit pakt de praktijk het systeem onvoldoende op. Omdat bij compost de aan te brengen hoeveelheid een beperkende factor is voor de capaciteit is de vraag naar andere materialen een logisch gevolg.


EPrint Type:Report
Keywords:onkruidbestrijding (nl), weed control (en), compost (nl), composts (en), akkerbouw (nl), arable farming (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en), 502-B Akkerbouw (nl), 502-B Arable Farming (en), 503-B Onkruidbestrijding (nl), 503-B Weed Control (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/136845
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47986
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page