home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Boer en wetenschapper : samen innovatieve machines bouwen

Vijn, M.; Broek, R. Van Den and Boxtel, M. Van (2010) Boer en wetenschapper : samen innovatieve machines bouwen. Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding, 2010, 30 (5), 8 - 9.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1936770


Summary

Het vooroordeel wil dat de boer en de wetenschapper elkaars taal niet spreken. De boer kijkt niet verder dan zijn neus lang is en de wetenschapper zit in een ivoren toren. Maar is dat wel zo? Twee recente voorbeelden van boeren en wetenschappers die samen een innovatieve machine bouwen, geven aan dat het ook anders kan. De robot Guus herkent ridderzuring in grasland en de Beetle-eater zuigt insecten uit het gewas. Maar wat zijn daarbij de kansen en valkuilen?


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:mechanisatie (nl), mechanization (en), samenwerking (nl), cooperation (en), biologische landbouw (nl), organic farming (en), melkveehouderij (nl), dairy farming (en), wetenschappelijk onderzoek (nl), scientific research (en), vollegrondsteelt (nl), outdoor cropping (en), 302-C Mechanisatie (nl), 302-C Mechanization (en), 113-C-1 Ecologische landbouw (nl), 113-C-1 Organic Farming (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/138481
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47977
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page