home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Energiebesparing en duurzame energieopwekking in de natuurvoedingsketen : onderzoek naar de wens van de natuurvoedingswinkels om CO2 neutraal te verkopen en distribueren

Voort, M.P.J. Van Der and Reewijk, P. Van (2010) Energiebesparing en duurzame energieopwekking in de natuurvoedingsketen : onderzoek naar de wens van de natuurvoedingswinkels om CO2 neutraal te verkopen en distribueren. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad, NL.

Full text not available from this repository.

Document available online at: https://library.wur.nl/WebQuery/groenekennis/1948873


Summary

Het natuurvoedingskanaal heeft de ambitie om de meest integrale duurzaamheidsprestatie te leveren in de retail. De Natuurwinkels hebben een duurzaamheidsbeleid geformuleerd. In dit duurzaamheidsbeleid worden de belangrijkste aspecten in energiebesparing benoemd, zoals verlichting en koeling. Deze studie is er vooral op gericht aanvullende mogelijkheden voor energiebesparing in kaart te brengen. Voor twee winkels is het energieverbruik in kaart gebracht. De resultaten zijn vertaald naar 58 natuurwinkels in totaal. Twee distributiecentra in de natuurvoedingsketen zijn beoordeeld op het energieverbruik en verduurzamingsmogelijkheden.


EPrint Type:Report
Keywords:biologische voedingsmiddelen (nl), organic foods (en), winkels (nl), shops (en), voedselbezorgingssystemen (nl), food delivery systems (en), distributie (nl), distribution (en), broeikasgassen (nl), greenhouse gases (en), energiebesparing (nl), energy saving (en), duurzame energie (nl), sustainable energy (en), 300-E Energie (nl), 300-E Energy (en), 219-A Marketing (algemeen) (nl), 219-A Marketing (General) (en)
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Netherlands > BioKennisBank
Related Links:https://edepot.wur.nl/154726
Project ID:BKB
Deposited By: Blom, M
ID Code:47906
Deposited On:12 Jun 2023 06:42
Last Modified:12 Jun 2023 06:42
Document Language:Dutch/Nederlands

Repository Staff Only: item control page